Z tmavého a nepraktického bytu vznikol moderný dizajn s viktoriánskymi prvkami

Share on facebook
Share on email
Share on print

Architekti z kanadského ateliéru SUWA skombinovali moderný dizajn s detailmi vo viktoriánskom štýle a výsledok môžete vidieť na fotografiách: príjemný, harmonický a inšpiratívny priestor na žitie. Byt v kanadskom Outremonte potreboval rekonštrukciu. Kúpili ho noví majitelia, ale nepáčilo sa im, aký bol tmavý a nepraktický. V priebehu rokov v ňom bolo realizovaných niekoľko čiastočných úprav, ale ani tie nevyhovovali potrebám nových majiteľov. Cieľom rekonštrukcie bolo vytvoriť flexibilný priestor, prekonfigurovať rozloženie bytu tak, aby bol presvetlený, rozjasnený a ponúkal obom partnerom možnosť nerušene pracovať z domu. Niektoré z pôvodných funkcií bytu boli obnovené. Architekti z ateliéru SUWA vytvorili centralizovaný obytný priestor, ktorý je mostom medzi priestorom na spanie a domácou kanceláriou. Spálňa je orientovaná smerom k ulici, pracovňa smerom do záhrady. Tento centrálny priestor tvorí obývacia miestnosť, kuchyňa a jedáleň a je oddelený dlhým mramorovým pultom. Plynulý prechod medzi hlavným obytným priestorom a pracovňou vytvárajú skladacie oceľové dvere. Pozdĺž chodby oproti kúpeľni (v miestach, ktoré má najmenej prirodzeného svetla) sa nachádzajú úložné  priestory a práčovňa. Nábytok a detaily do interiéru vyberali architekti spolu s majiteľmi bytu. Zvláštnu pozornosť venovali textúram, motívom a povrchovým úpravám. Vďaka nim dosiahli kompozíciu, ktorá vypovedá o veku budovy, ale zostane vždy aktuálna a čerstvá. Nájdete tu trvalé a klasické materiály zmiešané so súčasným dizajnom a viktoriánskymi detailmi. I vďaka nim vznikol nadčasový priestor, ktorý bude starnúť elegantne.

article is a copy of article on zoznam.sk

© Všetky práva vyhradené, realityvychod.sk